петак, 28. октобар 2016.

22 SATA ISCELJENJA - Performance 'HEALING' - KATARINA RANKOVIĆ



ARTIST SPOOTLIGHT

-'KATARINA RANKOVIĆ'-


  PERFORMANCE 'HEALING'

U okviru umetničkog segmenta Belgrade Art Showa-a, 'ARTIST SPOOTLIGHT', sa velikom čašću i zadovoljstvom intervjuisana je Katarina Ranković, umetnica, koja je svojim pevačkim nastupom na Belgrade Art Show-u oduševila simfonijsku publiku.. a sada će kroz performans 'Healing' na izuzetan umetnički način isceliti vaša osećanja i predstaviti nesvakidašnji performans koji svi morate 
videti, čuti.. osetiti..


Performans „Healing“ Vreme: 4. novembar od 2h ujutru do ponoći Mesto: Izlog galerije Haos, Dositejeva 3


Diplomski performans Katarine Ranković, polaznice PerformanceHUB programa pod nazivom „Healing“ predstavlja izvođenje njene ideje o emociji u prostoru.



BELGRADE ART SHOW: Šta očekuješ od performansa?

Katarina RankovićPerformans kao umetnička forma je takav da ne možes imati očekivanja, jer se ona nekako uvek preokrenu, pošto je naprosto toliko nepredvijiv i to je ono što ga čini zapravo toliko živim. Interesantno je da je moj performans zapravo zasnovan na interakciji sa posetiocima, koji bivaju 'uvučeni u krug', gde i sami postaju zapravo ravnopravni učesnici - performeri.


BELGRADE ART SHOW: Are u ready?

Katarina RankovićTime što je interaktivnog karaktera se stvara dovoljna misterija razrešenja, jer naprosto, kako nijedna individua na ovom svetu nije ista, tako ni emocija koja se bude razvijala medju svima u prostoru tog dana moze doneti samo neočekivanost. Sa tim u vezi - očekujem neočekivano.



BELGRADE ART SHOW: Kakvu reakciju možemo očekivati na najsurovije emocije sa kojima se suočiš?

Katarina Ranković: Na one najintimnije emocije tokom performansa je samo jedno - dokle god su iskrene i koliko god one tada surove, blage ili intezivne bile, povezuje ih jedna stvar kroz sve to, a to je iskrenost. To je onda nesto najvrednije , pored ljubavi što se moze desiti.. 'Healing-u'.



Belgrade Art Show kao i sam performans 'HEALING' poziva publiku da učestvuje i da podeli emociju sa umetnicom u zadatom prostoru. Kretanje publike u prostoru jasno je ograničeno ivicom haljine u kojoj umetnica izvodi performans. Muzička numera koja prati izvođenje performansa predstavlja umetničin autorski rad. Na ovaj način, umetnica kreira dva prostora – javni koji je određen samom haljinom, i lični koji predstavlja muzičko delo umetnice.
Fotografije: Ljiljana Božović; Tariq Nazal.
Dizajn haljine: Sara Jovanović.


Нема коментара:

Постави коментар