понедељак, 12. фебруар 2018.

Održano je poetsko veče 'Stojte galije carske'



СТОЈТЕ, ГАЛИЈЕ ЦАРСКЕ

У топлом амбијенту библиотеке ,,Милутин Бојић” господарило је царство међу књигама и стиховима на промоцији ауторке јасног израза, дипломираног политиколога за новинарство и комуникологију Биљане Димчић, која је београдској публици представила два своја првенца..
 књигу интервјуа ,,Разговори" 
и по књижевном пергаменту уписано дело поезије "Поноћни трептаји". 

-Pisac Biljana Dimčić potpisuje svoje knjige-

О овим за 2017.годину изузетно значајним делима говорио је издавач Милован Ћурчић истакавши примат других књига у односу на поезију у свом дугогодишњем објављивању, док је поетеса својим наступом доказивала супротно. 


Ипак, својим неодољивим шармом Павле Кнежевић је отворио ново поглавље код књижевне критике интригирајући целокупни опус који је ова млада ауторка донела са собом. 


Низала су се питања: да ли је могуће живети од писане речи и како, која уметност је најлеша за ауторку, како објашњава гашење појединих медија и где се налазе према Биљанином мишљењу најбољи новинари и зашто су напустили земљу.


Одговарање је било заиста живо и разнолико, аутентично по свој прилици, мада је публика била ускраћена за одговор дугогодишње новинарке новинске агенције "Танјуг". 
О томе је ауторка износила превасходно своје критичко мишљење наводећи именом и презименом новинаре са којима је, ето, имала прилиkу да ради. 


У припреми је веома различито дело несвакидашњег садржаја и појмовне структуре обистињено фотографијама француског уметника Michel Casamiа које ће живети са публиком у ноћима разних музеја.

Direktor fotografije MIchel Casamia

Не пропустите ово путовање...

Нема коментара:

Постави коментар