недеља, 17. децембар 2017.

Promocija Dnevnika Virdžinije Vulf


Promocija Dnevnika Virdžinije Vulf

Festival umetnosti, BELGRADE ART SHOW organizuje promociju knjige 'DNEVNIK VIRDŽINIJE VULF', prevodioca i urednika Gilmore Marka, 21 Decembra od 20h, u Jazz baru Sinatra, u ul. Žorža Klemansoa 10 na Dorćolu.

Dame, gospodo i transrodni,

pozivamo Vas na promociju knjige Dnevnik Virdžinije Vulf, po prvi put objavljenog na srpskom jeziku, u izdanju izdavačke kuće Укронија . 

U pitanju je promocija 1. toma dnevnika čuvene britanske književnice Virdžinije Vulf, kojeg je pisala kao mlada devojka, između 1897. i 1909. godine. 

Virdžinija Vulf je, naravno, najpoznatija po romanima "Ka svetioniku", "Gđa Dalovej" i po feminističkom ogledu-romanu "Sopstvena soba". Međutim, ona je tokom skoro celog svog života pisala i dnevnik, koji ukupno broji 6 tomova.

Koncept Belgrade Art Show promocija knjiga podrazumeva učešće umetnika u kreiranju magične umetničke večeri.

Ostvarena je sjajna saradnja sa fenomenalnom školom mjuzikla Eudven a čiji će talentovani umetnici glumački predstaviti knjigu 'DNEVNIK VIRDŽINIJE VULF'.

Plan je da se svih 6 tomova prevedu na srpski jezik, dajući priliku ljudima da upoznaju jednu veoma zanimljivu ličnost.

Virginia Woolf

Prevodilac i urednik knjige Gilmor Marko, je diplomirani psiholog.
'Bavim se književnošću i prevođenjem.Prethodne godine sam objavio roman "Bestežinsko" u izdanju izdavačke kuće Ukronija, a trenutno pišem nastavak. Pored toga, prevodim i uređujem ostale tomove dnevnika, čije objavljivanje sam ja pokrenuo. Pre objavljivanja romana, pisao sam za razne časopise poput Serije+ i naš SF/fantasy časopis Znak Sagite. Moja kratka priča "Šolja" je pobedila na konkursu sajta BlackSheep, koja je na kraju uvrštena u njihovu zbirku najboljih priča sa portala' - Marko Gilmor.

U ciljnu grupu spadaju svi koji vole ozbiljnu književnost, koja tera na razmišljanje, a ne na lenjost, i koja je slojevita; oni koji mogu da se poistovete s njenim duševnim tegobama; LGBT osobe, jer je Virdžinija jedna od literarnih gej ikona; ljubitelji istorije i mnogi drugi.

BOOK Discussion:
Nikola Vranić

Na samoj promociji, Dnevnik će moći da se kupi po promotivnoj ceni od 500 dinara.

Dođite da uživamo, da pričamo o književnosti, da slavimo tok svesti i da razrešimo dugovečnu misteriju zašto su se Elizabet Tejlor i Ričard Barton plašili Virdžinije Vulf.

Cover photo: Belgrade Art Show

Official mail: belgradeartshow@gmail.com

Ulaz slobodan. Free entrance.

Vidimo se na Belgrade Art Show promociji knjige 'DNEVNIK VIRDŽINIJE VULF !

Нема коментара:

Постави коментар