уторак, 29. септембар 2015.

INTERVIEW za 24 SATA





BELGRADE ART SHOW
-YIN & YANG SYMPHONY-


Povodom održavanja IX BELGRADE ART SHOW, organizovano je slikanje i interview za novine i mass mediji 24sata.rs, a na poziv sjajnog novinara Petra Paunovića.


Kroz intervju, beogradskoj publici je približena plemenita ideja Belgrade Art Show-a, i unikatan koncept raznovrsnog prezentovanja umetnosti mnogobrojnoj publici već skoro tačno godinu dana.

Pored kreatora Belgrade Art Show-a, Knežević Pavla, intervjuisana su i tri umetnika koja su uzela svoje cenjeno učešće fascinantnim nastupima na simfonijama umetnosti.

Marina Damjanović je govorila o modnom, poetskom, te o slikarskom i crtačkom aspektu Belgrade Art Show-a.
- Ja sam se, inače, bavila manekenstvom, a sada se bavim umetnošću šaranja noktiju. Pored toga, pišem poeziju - kaže Marina pokazujući svoje crteže ženskih figura i očiju.



Katarina Ranković auditorijumu je približila art performans.

- Ovo je fenomenalna prilika za druženje i sjajno je što mogu da se povežem s mladim, kreativnim ljudima. Volim barok i pokušavam da sve prisutne prebacim u to vreme. Ovde imam slobodu i mogućnost da se potpuno izrazim - navodi Katarina, koja smatra da njena publika treba da improvizuje srcem, kao što ona improvizuje na sceni.

A Nikola Pavlović je govorio o muzičkom aspektu, kao i o različitim plesnim stilovima.
Podršku na gitari pruža joj Nikola Pavlović, koga u šali zovu srpski Džej Zi, a zapravo je mašinski inženjer i maneken. 


Ono što svi poručuju je da ako imate talenat dođete i pokažete ga. Ovo je prostor na kojem možete da pokažete šta znate, da vežbate, improvizujete i učite. Mesto na kome ćete dobiti prvi aplauz i dobronamernu kritiku.

'Mnogo mojih prijatelja se bavi umetnošću i smatrao sam da to neko treba da vidi. Predložio sam im ideju i oni su pristali, sve ostalo je išlo lako' - kaže Pavle Knežević, koji je pokrenuo čitavu ideju.

Bogat program
„YIN & YANG SYMPHONY“ je naziv devetog performansa u džez baru „Sinatra“ na Dorćolu. Večeras od 20 sati poeziju će govoriti više od 20 pisaca, biće promovisane dve knjige, nastupaće osmoro muzičara, a biće i nekoliko izložbi. Mladi reditelj i rediteljka prikazuju svoje filmove, a organizovani su i performansi i modna revija.

Interview za 24sata.rs pogledajte i pročitajte via link: Interview za 24sata.rs



Нема коментара:

Постави коментар