четвртак, 2. јул 2015.

ODRŽAN JE VIII BELGRADE ART SHOW ‘CUPID LOVE SYMPHONY'


ODRŽAN JE VIII BELGRADE ART SHOW ‘SYMPHONY'



U ponedeljak, 22 juna 2015, u džez baru 'Sinatra' na Dorćolu, održan je VIII BELGRADE ART SHOW, naziva 'Cupid Love Symphony'.


Ovo umetničko veče otvoreno je uvodnim govorom Pavla Kneževića, mladog umetnika i kreatora Belgrade Art Show-a, koji je pozdravio mnogobrojnu publiku i umetnike, i ujedno i čestitao pobede i osvojenu svetsku titulu mlade fudbalske reprezentacije Srbije, čiji je doček u isto vreme održavan na platou skupštine grada.


Poštovaoci umetnosti su imali prilike da vide i:

,,Expoze" , izlozbu slika I grafika , Dusana Pajovica , studenta Fakulteta primenjenih umetnosti,  kao i

Izložbu Nevenke Radisavljević, studenta Fakulteta primenjenih umetnosti, kroz predstavljanje umetničkih instalacija pod nazivom ‘'Košnice i njihovo prilagođavanje sredine"





''Ovo je, osmi Art Show!

I do sada je predstavljeno preko 60 umetnika, koji su svoj 'artistic expresion', prikazali ljubiteljima umetnosti, kroz Poeziju, Pevanje, Ples, Modne revije, Performans, promociju knjiga, filmova, body paint art, izložbu fotografija, slika i grafika, te umetničkih instalacija! ''




Oko 13 mladih talenata Sekcije scenskih umetnosti Filološkog fakulteta se polako, uzbudjeno pripremalo za, nekima prvi, teatralni nastup recitovanja njihove autorske poezije na Belgrade art Show-u.









 'Naročito mi je drago, što je ostvarena odlična saradnja sa talentovanim i nadasve plemenitim članovima Sekcije scenskih umetnosti Filološkog fakulteta. Stihotvorci, ove sekcije, će vas inspirisati magičnim rečima sopstvene poezije.''






 Japanska pop rock scena je prikazana I to sjajnom izvedbom Darka Dikića, koji je pevao, na japanskom! On je i najavio svoj nastup na ovogodisnjem ‘Japanizmu’, festivalu japanske kulture, petog Jula !



Usled nemogućnosti uticanja na nepredviđene tehničke nemogućnosti, a vezano za plazma televizor, koje su i izazvale nedostatak vremena, nije prikazana prezentacija ‘Scenografija’, umetnika Tamare Rakić, film ‘Veštičiji rez’ rediteljke Evgenije Tamnavac, ni prezentovanje modnog brenda ‘Mauro’,Marije Djukic mlade kreatorke obuce, kao ni nastup sjajne džez pevačice, Bojane Vrhovac.

Belgrade Art Show se iskreno izvinjava na ovim nepredvidjenim propustima tehničke prirode.





Sto se tiče plesnih stilova, predstavljeni su orijentalni ples, koji je publika gledala i uživala i to u maestralnom izvodjenju Nikoline Čelebić –plesni studio Orijentalnog plesa Malika.


















Zorica Jankovic ispred Elite dance crew je prezentovala Hip hop dance stil.

Buttoh ples, koji nam je predstavio fenomenalni umetnik Marko Nectan.

Na VIII Belgrade Art Show-u, Vogue plesni stil je prikazan i to kroz plesnu izvedbu, edukaciju i Performance, mladog i talentovanog umetnika, Le Vich - Blagoje Vić, ‘House of Le Vich’.


Muzičari, Nikola Pavlović, Stanko Prvanović, Luka Vuković I Ivan Smiljanić su svojim muzičkim talentom, izazvali jake ovacije publike odličnim nastupima.


Održana je i promocija knjige ‘Razgovori’ novinarke I diplomiranog politikologa Biljane Dimčić, na jedan neobičan i lep način, uz romantičnu muzičku pratnju.



BELGRADE ART SHOW ‘SYMPHONY’ je organizacija koja promoviše svaku vrstu umetnosti, i umetnička platforma za sve mlade talente umetnosti.

‘Poštovani umetnici, pozivam Vas da, svojom imaginacijom, talentima, kreativnošću I maštom zajedno stvaramo kulturu!’ 

                              Knežević Pavle, kreator Belgrade Art Show 'Symphony'

Нема коментара:

Постави коментар