уторак, 9. фебруар 2016.

ANASTASIJA GAVRLOVIĆ - UMETNICA




ARTIST SPOOTLIGHT

-'ANASTASIJA GAVRILOVIĆ'-



U okviru umetničkog segmenta Belgrade Art Showa-a, 'ARTIST SPOOTLIGHT', sa velikom čašću i zadovoljstvom intervjuisana je Anastasija Gavrilović, umetnica, magična orijentalna plesačica koji će se 22 Februara na Belgrade Art Show-u  simfonijskoj publici predstaviti kroz plesni performans.


BELGRADE ART SHOW: Anastasija, čime se ti sve baviš?  
Anastasija Gavrilović: Za sebe mogu da kažem da sam rođena dva puta, jednom pre 19 godina, jednom pre 4 godine, kada sam otkrila svoju ljubav, pravu, istinsku.. Orijentalni ples. Zbog svoje velike zainteresovanosti za kulturu i tradiciju naroda Bliskog Istoka, pored klasičnog orijentalnog bavim se i folklornim plesovima. Učestvujem na festivalima i učim od stranih instruktora sa željom da izgradim sebi svojstven stil. Takođe studiram na Beogradskom univerzitetu, a u slobodno vreme dizajniram plesne kostime. 


BELGRADE ART SHOW: Koje su to umetnosti u kojima se najviše pronalaziš? 
Anastasija Gavrilović: Najviše se pronalazim u plesu. On predstavlja ritam mog života. Oblik mog postojanja. Moje trajanje. Pre nego što sam počela njime da se bavim, svirala sam klavir šest godina. Predivan svet orijentalnog plesa probudio je u meni kreativnost na polju sveta kostima, pa je dizajn takođe jedan od oblika umetnosti u kojem se pronalazim.


BELGRADE ART SHOW: Šta te u umetnosti najviše inspiriše?  
Anastasija Gavrilović: Inspiriše me mogućnost da se otvori srce. U mom slučaju to je mogućnost da se oseti muzika, da se pokaže misterija koju ona skriva, da se kroz ples iskažu emocije i da se svakim pokretom otkrije nešto o sebi.


BELGRADE ART SHOW: Tvoje mišljenje o simfoniji umetnosti?

Anastasija Gavrilović: U pitanju je izvanredan događaj koji okuplja telentovane umetnike i pruža priliku da se u srcu Beograda, na jednom mestu oseti duh mnogih umetnosti.


BELGRADE ART SHOW: Šta češ predstaviti na XI Belgrade Art Show-u?
Anastasija Gavrilović: Predstaviću se u tri tačke i tri različita orijentalna plesna stila- dinamični drum solo, beledi i orijentalna rutina.


BELGRADE ART SHOW: Hvala Anastasija i vidimo se 22 Februara!

Anastasija Gavrilović: Hvala vama.. Vidimo se!


Dobrodošli na Belgrade Art Show, beogradsku simfoniju kulture i umetnosti. 



Нема коментара:

Постави коментар