среда, 5. август 2015.

PROMOCIJA KNJIGE 'RAZGOVORI' BILJANE DIMČIĆ U MEDIJA CENTRU





ARTIST SPOOTLIGHT

-''KNJIGA ''RAZGOVORI''-

-'BILJANA DIMČIĆ'-





U beogradskom Medija centru, 10. septembra sa početkom u 12 časova
biće predstavljena knjiga "Razgovori" autorke i diplomiranog

politikologa za novinarstvo i komunikologiju Biljane Dimčić.


Knjiga "Razgovori"objavljena je početkom ove godine pod pokroviteljstvom Grada Vranja i uz ocenu stručnog žirija kojim je predsedavala dr prof. Stana Smiljković.


Knjiga je omaž sastavljen od 19 novinarskih priča u formi klasičnih i intervjua portreta u procesu nastajanja od pet godina. To znači da su sagovornici pažljivo bili birani, a reči su tokom petogodišnjeg stvaranja pretrpele lektorsku proveru stvarajući na taj način pitke priče koje se čitaju sa lakoćom.


O knjizi će na konferenciji za novinare pored uvodničarke Gordane Mladenović govoriti diplomirani politikolog za novinarstvo i komunikologiju Marija Petruljević i diplomirani pravnik i kreator Belgrade Art Show -Symphony- Pavle Knežević, kao i gost predavač.


U svojoj recenziji Marija Petruljević pored ostalog je napisala:
"Razgovorima se prenose ideje, osećanja, misli, stavovi. Njima se pokreće čovek na delanje, odnosno akciju. Iako u teoriji novinarstva postoje razne forme novinarskog izražavanja, Biljana se ipak odlučuje za formu ljudskog razgovora. Njeni „Razgovori” su samo jedan deo intervjua koje je uradila u svojoj novinarskoj karijeri. Oni su skup priča različitih ljudi, od putujućeg animatora iz Indije, preko velikih zaštitnika lokalne kulture vranjskog područja, do poznatih TV lica Srbije. Razgovori imaju različite stilove pisanja kao što su različiti i njihovi akteri.'' 


''Negde je u prvom planu moda, negde informativa, a negde je trebalo preneti poruku ljudima dobre volje da pomognu u donacijama obrazovanja mladih talenata. Knjiga će čitaocu približiti lokalni kulturni život Vranja koji je vazda bio bogat. Ali će nas podsetiti i na naše da tako kažem „celebrity” ličnosti iz sveta muzike i novinarstva koji su nekada bili izrazito poznati, a za koje nekako poslednjih godina i nismo mnogo čuli jer su počeli da se bave životom „iza kamere”- ovde možete videti šta radi jedan Vlada Divljan, „jugonostalgičar” Kemal Monteno, zatim Aljoša Milenković, poznat našoj publici po svojim reportažama na nekadašnjoj BK televiziji."


Knjiga ''Razgovori'' Biljane Dimčić, Beograd, MEDIJA CENTAR, 10.09.15 u 12h.

3 коментара: