субота, 8. август 2015.

SYMPHONY on RTV







TV GOSTOVANJE na RTV



Na poziv sjajnog novinara Branka Petrovića, a opet posebno zahvaljujući izuzetnom prijatelju, te voditelju kultne tv emisije 'Modni Magazin' Jankov Aleksandru, koji svesrdno podržava umetnost mladih talenata, održano je tv gostovanje u jutarnjem programu RTVsp, a povodom ovog plemenitog kulturnog ostvarenja koje traje već skoro celih godinu dana- Belgrade Art Show 'Symphony'.


Govorio sam o mojoj viziji kulture i umetnosti Beograda i Srbije, i da se ona već skoro punih godinu dana i uspešno ostvaruje kroz Sinergiju umetnosti koju Belgrade Art Show prezentuje vernoj publici.

Naveo sam da Belgrade Art Show predstavlja umetničku platformu mladih talenata za njihov vrli umetnički ekspresionizam, te da ideja jeste da se mnogobrojnoj publici, odnosno ljubiteljima umetnosti prikaže svaka vrsta umetnosti!


Sinergija umetnosti kojom Belgrade Art Show odiše, se ostvaruje kroz poeziju, ples, performance, modne revije, izložbe slika, crteža, grafika, umetničkih instalacija, promociju knjiga te pikazivanjem kratkih filmova.

Istaknuto je da je uspešno održano osam Art Show-a, te predstavljeno oko 80 mladih talenata.

Pozdravljena je i pohvaljena fantastična Sekcija scenskih umetnosti Filološkog fakulteta u Beogradu.

Potom sam poštovanim gledaocima na zabavan način objasnio šta je to Haiku, odnosno najpoznatija vrsta Japanske poezije, te u nastavku programa i pročitao gledaocima istu.


Navedeno je da je prezentovano preko 30 pevača različitih muzičkih žanrova.

O tome koje su sve karakteristične umetničke forme publici predstavljene... govorio sam o Japanskom pop/rock-u, koji nam izvodi mladi Darko Dikić, Meerror Art modnim revijama Milice Djukanović, Buttoh ples koji je publici predstavljen kroz maestralnu izvedbu umenika Marka Nectana, Expoze- izložba slika i grafika Dušana Pajovića-Grosa, magičnom orijentalnom plesu u izvođenju Nine Malike (Malika-studio orijentalnog plesa), te i o sjajnoj knjizi 'Razgovori' Biljane Dimčić.



Nakon toga sam gledaocima pročitao na engeskom jeziku, svoju pesmu.. 'Disapear'. 

U ovom jutarnjem programu najavio sam da će sledeći Belgrade Art Show biti održan u Septembru.

Navedeno je da su u pripremi dva sajta, kao i gde se može draga publika informisati o radu svih umetnika koji su uzeli svoje cenjeno učešće na Simfonijama Umetnosti. 

Na ovom linku možete pogledati celu emisiju iz jutarnjeg programa, posvećenu Belgrade art Show-u:

Posle gostovanja emitovan je deo plesnog i muzičkog performansa sa Japanizma:


Datum emitovanja:29.06.2015. Jutarnji program RTV sp



Нема коментара:

Постави коментар